Appeltaart

Appeltaart

Appeltaart

ingredienten:

zelfrijzend bakmeel*, tarwebloem*, suiker*, zout*,

*= biologisch

Bereidingswijze:

zelf toevoegen:

1 ei, 175 ge boter, 10 gr kaneel, 6 zacht zure appels.

– Leeg het zakje in een ruime meng kom.

–  Klop het ei los.

– Snij de boter in stukjes.

– Doe de boter en 1/2 van het ei bij de mix.

– Kneed alles samen tot een mooie deeg bal.

– Laat het deeg 15 min rusten in de koelkast.

– Schil de appels en snijd ze in de gewensten vorm.

– Meng de stukjes met de suiker en het kaneel.

– Rol 2/3 van het deeg uit en bedek hiermee de binnenkant van de vorm.

– Leg de appels erin.

– Snij het laatste 1/3 deel van het deeg in reepjes en bedek hiermee de boven kant van de taart

– smeer het in met het losgeklopte ei.

– Bak de taart 60/70 min af in een voorverwarmde oven op 170 graden

Eet smakelijk!

Meeuwissen Streekwinkel

/ Recepten / Tags: , ,

Share the Post

About the Author

Comments

Comments are closed.