Appeltaart
Appeltaart
ingredienten:
zelfrijzend bakmeel*, tarwebloem*, suiker*, zout*,
*= biologisch
Bereidingswijze:
zelf toevoegen:
1 ei, 175 ge boter, 10 gr kaneel, 6 zacht zure appels.
– Leeg het zakje in een ruime meng kom.
– Klop het ei los.
– Snij de boter in stukjes.
– Doe de boter en 1/2 van het ei bij de mix.
– Kneed alles samen tot een mooie deeg bal.
– Laat het deeg 15 min rusten in de koelkast.
– Schil de appels en snijd ze in de gewensten vorm.
– Meng de stukjes met de suiker en het kaneel.
– Rol 2/3 van het deeg uit en bedek hiermee de binnenkant van de vorm.
– Leg de appels erin.
– Snij het laatste 1/3 deel van het deeg in reepjes en bedek hiermee de boven kant van de taart
– smeer het in met het losgeklopte ei.
– Bak de taart 60/70 min af in een voorverwarmde oven op 170 graden
Eet smakelijk!
Meeuwissen Streekwinkel

Comments
Comments are closed.